Projecten 

Op deze pagina vindt u een overzicht van opdrachten waar we trots op zijn.


Alle projecten

Gemeente Utrecht

De gemeente Utrecht, Afdeling Werk en Inkomen,  zet in op het versterken van de ‘menselijke maat' in dienstverlening. Binnen de verschillende afdelingen van de gemeenten worden hiervoor initiatieven ontplooid. Afdeling W&I wil inwoners integrale, klantgerichte en stress-sensitieve dienstverlening bieden. In stress-sensitieve dienstverlening investeert W&I duurzaam en op meerdere organisatieniveaus. Met deze aanpak onderscheidt W&I Utrecht zich van veel andere gemeenten.

Lees meer »

Ergon

Het sociaal werkbedrijf Ergon wil meer cliënten duurzaam naar werk bewegen of – als dit niet haalbaar is – laten participeren in de samenleving. De directie heeft bewust gekozen voor een wetenschappelijk onderbouwde methodiek die goed aansluit bij de werkpraktijk van hun professionals. De methode Sturen op Zelfsturing is de professionele standaard binnen Ergon: in de functieprofielen is opgenomen dat medewerkers de methode dienen te beheersen.

Lees meer »

Gemeente Deventer

Gemeente Deventer wil met ‘Inzet op Maat’ problemen van inwoners duurzamer oplossen en gerichte begeleiding naar werk of participatie bieden. Stress-sensitief werken (SSW) is daar een elementair onderdeel van. Gilde Vakmanschap is gevraagd om werk- en inkomensconsulenten en hun leidinggevenden op methodische wijze ervaring op te laten doen met stress-sensitief werken.

Lees meer »

KonnecteD

KonnecteD wil met Sturen op Zelfsturing een methodische en effectief bewezen manier van werken implementeren waarbij de regie en de verantwoordelijkheid over het traject richting werk zoveel mogelijk bij de klant zelf wordt gelaten. Gilde Vakmanschap is gevraagd om voor werkconsulenten een uitgebreid opleidingstraject te verzorgen.

Lees meer »

WSD

Sociaal werkbedrijf WSD wil meer uitkeringsgerechtigden met een afstand tot werk of de samenleving duurzaam in beweging krijgen. Via positieve geluiden van een ander sociaal werkbedrijf in de regio heeft WSD het Gilde gevraagd om twee pilottrainingen ‘Sturen op Zelfsturing’ te verzorgen. Na de positieve evaluatie van beide pilots heeft het managementteam ons gevraagd om ook hun de kracht van de methode te laten ervaren.

Lees meer »

Wij 3.0

Wij 3.0 wil de activering van mensen met een psychische kwetsbaarheid naar een hoger plan tillen. Door middel van een pilottraining heeft WIJ 3.0 onderzocht of Sturen op zelfsturing een passende begeleidingsmethode is voor zowel professionals als cliënten. Na afloop van de pilot heeft WIJ 3.0. de methode omarmd, omdat deze het beste aansluit op hun missie,  visie en werkwijze. Inmiddels heeft 90% van de medewerkers de basistraining Sturen op Zelfsturing gevolgd.

Lees meer »

Gemeente Berg en Dal

Voor de consulenten van het team Statushouders en het team Participatie heeft het Gilde Vakmanschap recent (januari 2024) de basistraining Sturen op Zelfsturing verzorgd. Het was voor de gemeente Berg en Dal een eerste kennismaking met deze methode. Op basis van een positieve evaluatie heeft Berg en Dal besloten om met ons een vervolgtraject te starten. Het vervolgtraject omvat dat we bij alle deelnemers aan de training nu een spreekkamerobservatie gaan doen. Inzet is dat alle deelnemers op basis van de verkregen feedback een persoonlijk ontwikkelingsplan maken.

Lees meer »

Gemeente Dordrecht

Gemeente Dordrecht wil met stress-sensitieve dienstverlening éénoudergezinnen die in armoede leven ondersteunen naar financiële zelfredzaamheid en uitkeringsonafhankelijkheid. Gilde Vakmanschap is gevraagd om professionals te begeleiden in de omslag die stress-sensitief werken (SSW) vraagt.

Lees meer »

Gemeente Rotterdam

Gemeente Rotterdam wil schuldenproblematiek onder inwoners actief bestrijden. Omdat geldzorgen veel stress bij mensen veroorzaken werkt Rotterdam aan de implementatie van Stress Sensitief Werken in de schuldenketen en het brede sociale domein. Beoogde resultaten zijn (1) zorgen dat meer inwoners gebruik maken van de beschikbare voorzieningen en dienstverlening en (2) dat meer inwoners hun schulden duurzaam weten af te lossen.

Lees meer »

De Sociale Maatschap

Gemeente Amsterdam wil de effectiviteit van het sociaal domein vergroten door de uitvoering te professionaliseren. Hiervoor wordt een intern kennisinstituut opgezet dat inhoudelijke kennis vernieuwt, beheert, verspreidt en gaat borgen op langere termijn. Daarnaast zal het kennisinstituut een belangrijke integrerende rol spelen in de ontwikkeling van de buurtteams. De Sociale Maatschap heeft Gilde Vakmanschap gevraagd om middels een ‘door en voor’ aanpak uitvoerende professionals eigenaarschap te laten voelen over hun vak, zich deel te voelen van de leercyclus met wetenschap en onderzoek. Dit kennisinstituut wordt in een aantal jaren opgebouwd en bevindt zich na de initiatiefase in 2018 nu in de consolidatiefase. In heel Amsterdam worden de uitvoerende professionals van o.a. schuldhulp, maatschappelijk werk en participatie getraind door gecertificeerde collega’s. ‘Stress Sensitief Werken en Sturen op Zelfsturing’ (SSW/SoZ) vormen de inhoudelijke basis voor het kennisinstituut.

Lees meer »

Landelijk Stimuleringsnetwerk Thuisadministratie

Het LSTA verbindt een gevarieerd landelijk netwerk van honderden lokale initiatieven die vrijwillige hulp bij geldzaken faciliteren. Deze Landelijke Stichting Thuis Administratie ondersteunt de lokale coördinatoren die zonder landelijke koepel werken om de best mogelijke hulp te realiseren met hun vrijwilligers. Het LSTA gelooft dat goed getrainde vrijwilligers een waardevolle bijdrage leveren zodat mensen met financiële problemen kunnen meedoen in onze samenleving. 

Lees meer »

Promotie-aanbieding

Grijp je kans om te besparen terwijl je geniet van de kwaliteit en service waar je van houdt. Houd deze pagina in de gaten voor de nieuwste updates en profiteer van deze geweldige aanbiedingen zolang de voorraad strekt!